torek, 10. julij 2012

Fog Off!

Svetloba ob začetku dneva je nekaj posebnega. Če bi jo moral opisati z eno besedo, bi jo imenoval tema.
Morning light is really something special. If I would have to describe it with one word it would be 'darkness'.

Val megle za Velo Proverso / Fog wave behind Vela Proversa



In v tej temi sem se opotekal okrog hiše, kajaka in opreme, saj sva z Iro želela štartati iz Šipnate še pred vročino. Imela sva prav, čez noč se je temperatura spustila na prijetnih 28'C :(
And in this darkness I had to navigate from house to kayak because we wanted to start before it gets to hot. During the night the temperature dropped to mellow 28'C :(

Po pol ure, ko sva prišla skozi Veliko Proverso in bi morala zagledati Pašman in v ozadju celino, sva gledala zgolj meglo. Ta je bila na sporedu skoraj do Ždrelca, tako da sva se od otoka do otoka premikala po azimutu. Brez gps-a bi bilo precej bolj zamudno, brez karte in kompasa pa nemogoče (beri prenevarno).  Za mojo splošno moralo pa je bilo mogoče celo bolje, da nisem ves čas gledal Mikropašmana, ki ne dosega dovolj hitro naravne velikosti.
After 30 minutes we came through Vela Proversa and we should be looking at Pašman and mainland in the background but we were only looking at thick fog. And the fog was looking right back at us until we reached Ždrelac. We were navigating from island to island using the bearing. Without GPS it would take more time, without map and compass it would be impossible (meaning too dangerous).
Maybe it was better for my moral not to look at Micro-Pašman the whole time only to see that it's not growing to its natural size fast enough.


gz

1 komentar: